1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Tatlı Kriziyle Başa Çıkan ve Kilo Aldırmayan 5 Tarif!

Tatlı Kriziyle Başa Çıkan ve Kilo Aldırmayan 5 Tarif!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kesinlikle sahura kalkılması gerektiğini vurgulayan uzman diyetisyen, iftarda mideyi çok doldurup tüm gün tüketilmesi gereken besin gereksinimini bir öğüne sığdırmamayı öneriyor. Tatlı tercihi olarak sütlü tatlıların tercih edilmesi gerektiğini belirten Burçin Yücel şunları söyledi: ” Bol bol su içmeyi unutmamak kilo almayı engelleyen ögelerin başında geliyor. Meyve ve zerzevat tüketiminin arttırılması ile birlikte haftada iki sefer sütlü tatlı tüketip başka günlerde meyve, kuru meyve ya da şekersiz tatlı tanımlarının tercih edilmesi gerekiyor”

RAMAZAN PİDESİ KİLO ARTIŞINA NEDEN OLUYOR

Ramazan’da en çok tüketilenlerin başında gelen pide ile ilgili tüketim formlarına değinen uzman diyetisyen, “Pideyi de tatlı üzere haftada 2 ya da 3 kere tercih ederek öbür günlerde dengelemek için posa oranı yüksek tam buğday ekmeklerin tüketilmesi kilo alımını engelleyecektir” dedi. Kızartmalardan ve çok yağlı yiyeceklerden uzak durulmasının altını çizen Burçin Yücel, ” İftardan sonra hafif yürüyüş yapmaya çalışarak hareketsiz kalmanın önüne geçmek gerekmektedir. İftariyelikler genelde yüksek yağ içerdiği için her gün tek bir seçim yapılması yağ istikrarı için yararlı olacaktır. Yemeklerin suyunu tüketmemeye çalışarak da tıpkı biçimde yağ alımını önlemiş olursunuz. Yavaş ve çiğneyerek yemek kilo alımını maniler. Çorbadan sonra 10-15 dakika orta vermek ise mideye birden yüklenilmesini pürüzler. Sıvı muhtaçlığını karşılamak için su tüketiminin yanı sıra şekersiz komposto da sağlıklı bir halde kilo almadan Ramazan ayını atlatmanıza yardımcı olacaktır” diye konuştu.

Tatlı muhtaçlığını giderecek şekersiz tatlı teklifleri:

3 MATERYALLİ AVOKADO PUDİNG

1 büyük olgun muz

1 adet çok olgun avokado

2 kaşık kakao

1-2 minik ( çekirdekleri çıkarılmış suda bekletilmiş) hurma

Bütün gereçleri blenderdan pürüzsüz olana kadar geçiriyoruz. 1 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

ÇİKOLATALI ÇİLEK VE MUZ

1 adet muz

5-6 adet çilek

5-6 kare bitter çikolata

1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı

Muzlari yuvarlak biçimde doğrayıp çilekleri ikiye bölüyoruz. 30 dakika buzlukta beklettikten sonra bitter çikolatayı benmari metodu eritip içerisine hindistancevizi yağı katarak karıştırıyoruz. Buzluktan çıkardığımız meyveleri hazırladığımı karışıma batırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştiriyoruz. 15 dakika daha bekledikten sonra servis edebilirsiniz.

ÇİLEKLİ DONDURMA

4-5 adetçilek

1 küçük uzunluk olgun muz

1-2 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı bal

Hepsini rondoda pürüzsüz kıvama gelinceye kadar karıştırıyoruz.

HURMA TOPLARI

15 adet çekirdekleri çıkarılmış ve sıcak suda yumuşatılmış hurma

1 yemek kaşığı kakao

3 yemek kaşığı yulaf ezmesi

10-12 adet çiğ badem

Tüm gereçleri blenderdan geçirdikten sonra küçük toplar haline getiriyoruz. Orta öğünde 2-3 adet tüketilmesi ülkü olacaktır.

FIRINDA KARAMELİZE ELMA

1 orta uzunluk elma

2 yemek kaşığı kuru sarı üzüm

2 çay kaşığı erimiş hindistancevizi yağı

Yarım çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı hindistancevizi

¼ bardak su

Elmanın üst kısmını keserek iç gereç eklenecek biçimde çekirdekleri çıkartılarak oyulur. Elmaları evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirilir. Öteki yandan iç materyalleri karıştırarak uygun kıvama getirilir. Fırından çıkardığımız elmanın içine yerleştirilen iç materyalleri ile 10 dakika tekrar fırınlanır. Fırından çıkardıktan sonra 1 dakika bal gezdirerek servis edilir.

Kaynak: Bültenler

Tatlı Kriziyle Başa Çıkan ve Kilo Aldırmayan 5 Tarif!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Balıkesir Gündem - Balıkesir Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin