Çikolata çabucak herkesin severek yediği bir besin. Kakao çekirdeği kavrulup süreçten geçirildikten sonra çikolata imaline hazır hale gelir. Kakao ağacının çekirdeği farklı bir formda daha kıymetlendirilebilir. Kakao çekirdeği soğuk sıkım tekniğiyle işlendiğinde çiğ kakaoya dönüşür. Bu halde kakao tozundan farklı özellikler içerir. Kakao çekirdeği çiğ kakaoya dönüşürken içerdiği tüm besin hususları korunur. Çiğ kakao flavonoidler ve magnezyumla yüklü bir harika besindir ve günümüzde büyük marketlerde ve e-ticaret sitelerinde bulunmaktadır.
Şayet tatlıya bayılıyorsanız ve çikolata krizleri hayatınızın bir modülü olmuşsa, vücudunuzu işlenmiş şekerle doldurmadan bu gereksinimi gidermenin en âlâ yolu çiğ kakao yemektir.
İsterseniz çiğ kakaonun sıhhate yararlarına daima birlikte göz atalım.
1. Yorgunluğa düzgün gelir
2. Ruh halini düzenler
3. Kalp sıhhatini korur
4. Beyni güçlendirir
5. Erken yaşlanmayı önler
VE
BADEM SÜTLÜ KAKAO TARİFİ